maanantai 18. helmikuuta 2013

Kokemusta rikkaampana

Iltaa arvon kansa!

Olen viettänyt hieman hiljaiseloa älyttömän kiireen vuoksi. Toissa viikonloppuna kuitenkin pääsin kuivaharjottelemaan häitä tuolla Kerholassa, nimittäin hyvä ystäväni juhli omia häitään siellä.

Paikasta jäi vallan kiva fiilis ja toimi erittäin mainiosti. Oli kiva päästä kokemaan paikka myös ikäänkuin vieraan näkökulmasta ja tuli siellä yhden kaasoni kanssa (joka siis myös oli kutsuttu) kirjoiteltua ainakin mieleen kaikkia juttuja, mitä itse voisi tehdä toisin tai mitä pitää muistaa omalla kohdalla. Saatiin paljon hyviä - ja hyvin huonoja - ideoita meidän häidemme suhteen. Kerrotakoon niistä sitten vaikka myöhemmin... Kuvamateriaaliakin on näiden neljän kuvan verran (kopioin törkeästi tuon blondin heitukan naamakirjasta.. HAH!) ja tietenkin täysin julkaisukelvottomiakin kuvia tuli enemmän kuin tarpeeksi. En siis lue noita vessaherutuksia suinkaan julkaisukelvottomiksi..


Kivoja juttuja tuolla juhlapaikalla on ehdottomasti tuo lava ja ihana hieman natiseva vanha lattia. Juhlatilaan sai myös aika kivasti vaihdeltua valaistusta, vaikka alunperin pelkäsin, että olisi vain kaksi vaihtoehtoa - päällä tai pois. Itse olin alunperin ajatellut vuokrata myös sivusalin, mikä näissäkin häissä oli käytössä. Siellä siis tarjoiltiin ruuat ym., mutta nyt jälkeenpäin aloin miettimään, että se saattaa olla melko turha omissa kinkereissä. Ensinnäkin kakunleikkaus on kivempi ehkä hoitaa tilassa, missä ihmiset varmasti näkevät kunnolla.

Kakunleikkuusta päästäänkin ruokaan. Sen verran voin nimittäin tässä valottaa, että meidän häihin ei näillä näkymin pitopalvelua oteta vaan omaksi onneksi lähipiiristä löytyy kokki, joka itse ehdotti, että  voisi tulla parin kokkikaverinsa kanssa meille tekemään sapuskat. Tämähän minua vallan paljon ilahdutti, sillä meidän vieraista varmaan ainakin puolet ovat kasvissyöjiä, osa jopa vegaaneita ja en todellakaan halua, että he joutuvat syömään jotain nuhjuisia täytettyjä paprikoita ja kasvisgratiinia.. eli sain sitten suunnitella tuon ystäväni kanssa ruuat alusta pitäen (no hänhän lähinnä heitti kaikkia älyhyviä ehdotuksia ja minä vaan nyökyttelin ja maha kurni). Pyritään käyttämään mahdollisimman vähän mitään valmismateriaaleja ja mennään sillä mentaliteetilla, että ruoka on kasvisruokaa, mihin saa lisätä halutessaan lihaa. Tulee ihan vesi kielelle kun pelkästään mietinkin, mitä kaikkea on luvassa..

Se, että kaveri hoitaa ruuan teon, tuo tietty sen ongelman, että astiat ym. pitää vuokrata jostain. Mutta toisaalta, mieluumin syön helvetin hyvää ruokaa ja maksan vaikka astioista enemmän, kun vedän jotain kumiperunoita ym. Hyvän tästä diilistämme tekee lisäksi se, että minähän en halua mitään perus kermakakkuja kinkereihime - eikä myöskään tuo toinen puolisko, vaan ainoa mahdollisuus on meikäläisen äiten tekemät juustokakut. AI ETTÄ KUULKAA! Juustokakut saa sitten kikkailtua sen värisiksi kun haluaa ja paljon makuvariaatioita. Juustokakkujen lisäksi suunnitelmissa oli cupcakesit samoissa väreissä kun juustokakut ja ne taiteilee yksi rakkaista ystävistäni, joka on myös kondiittori ammatiltaan. Siinä saakin sitten muutamat kuppikakut vääntää, että kaikki halukkaat saavat omansa..

Yksi ihana juustokakkuidea on Kinuskikissan sivuilla oleva Lakritsikakku, jolla saa aika hianon mustan sävyn kakkuun. Tämä kun olisi yksi niistä väritoiveista :) Kaasoni on muistaakseni tätä joskus tehnyt ja antanut minunkin maistaa ja oli kuulkaa niin hyvää, että oksat pois!


Ja niistä cupcakeseista puheen ollen, törmäsin tähän kuvaan ja älyttömänä Dexter-sarjan fanina nämä jäivät kyllä niin kummittelemaan mieleen... tuo kiva horror-look on vaan ihana lisä. Noi olis NIIN HIENOJA! No ehkä en nyt pistä sitä raukkaparka ystävääni tämmösiä tekemään, mutta pakko joskus ehkä testata... ehkä halloweeniks?

Aika paljon on vielä kyllä mietittävää tuon ruuan puolelta ja kaikkien käytännön asioiden kanssa, mutta asioilla on tapana lutviutua ja jos ei ole, niin minä vaan pistän ne jotenkin lutviutumaan. Ni.

Asioiden järjestelyä tulee auttamaan se fakta, että meillä on kauhea joukkoa kaasoja ja bestmanejä. Ihan vaan siksi, koska tunnen niin monta ihanaa naista, että halusin heidät kaikki tähän projektiin mukaan. Meillä on siis tulossa 4 muikkelia ja 4 ukkoa auttelemaan häiden kanssa. 3/4 näistä sattuu myös olemaan pariskuntia, eli siinäkin mielessä aika hyvä munkki :)

Tulevana perjantaina ollaan päätetty järjestää tällainen illanistujaishäppeninki, missä kaikki nämä ihmiset näkevät toisensa (suurin osa on kyllä jo tavannut ja hengaillutkin yhdessä), jotta on kivempi järkätä hommia, kun tuntee ketä muita on mukana. Tarkoituksena tuon illan aikana olisi suunitella meidän vihkiseremoniaa, se kun ei ihan tule olemaan sieltä perinteisimmästä päästä.. tämän lisäksi varmaan naikkosten kanssa pistetään askartelupaja pystyyn ja ruvetaan taiteilemaan kutsukortteja, minä en niitä nimittäin yksin väännä ja Mr. Sundmanillakin oli kauhun katse silmissä kun se varovasti yksi päivä kysyi, että koska me joudutaan niitä nyt kaksin tekemään. Tässä siis yksi hyvä syy lisää, miksi ottaa mahdollisimman monta ihanaa naikkosta auttelemaan ;)

Toivottavasti perjantaina muistaisin jotain kuvamateriaaliakin ottaa, mutta jos en, niin se tarkoittaa vaan sitä, että meillä on ollu niin kivaa ettei siinä mitää kuvia kerkee napsimaan. Jotain muuta varmasti kyllä tulee napsittua..

Eiköhän tämä taas tällä erää. Palataan astialle toivottavasti viikon lopussa jahka hääiltamasta ja siitä seuraavasta Teerenpeli Teasesta on selvitty!

3 kommenttia:

  1. Sanoisin että on aika paljon normaaleja vessaherutuksia onnistuneemmat otokset! :D

    VastaaPoista
  2. Paprikat, gratiinit ja kumiperunat ikuiseen pannaan! Oikeutta juustokakuille! Viva la omnimnom :D

    VastaaPoista